Halausten saattelemana

Edeltäjänsä tapaan maailmankuulun venäläisen kirjailijan Leo Tolstoin mukaan nimetty Moskovan junan uusi versio ylitti kaikki odotukset. Se on todella siisti. Vaunuissa on erinomaiset vessat ja suihkut ja hyteissä on vesihanat, puhtaat, nimikoidut pöytäliinat sekä näppärätoimiset roskikset. Ohjeistukset ovat venäjän lisäksi saksaksi ja ranskaksi. Vau!

Vilkutimme saattajillemme junan ikkunasta, kun se lähti Helsingin rautatieasemalta kohti itää. Lämpimien halausten lisäksi olimme saaneet matkaevääksemme pullon kuohuvaa (jota varten olin hakenut Kierrätyskeskuksesta parin oikeita samppanjalaseja) ja yllätyspussin (joka Ninan ja Benin sekä Tuulin ja Markon synttärijuhlien ja monituisten läksiäisten syöminkien ja juominkien jälkeen tuntui hiukka liioittelulta, mutta niin ihanalta).

Kiitos paljon, rakkaat suklaiset! (Emilian, 5 v, sanoin)

Tiinan ja Rayn kokoamasta yllätyspussista löytyi vastaleivottuja chocolate chip -keksejä, Supersalmiakkia, pussipunkku, pikkuinen single malt viski, Xylitol-Jenkkiä ja pari hyvin mielenkiintoisen näköistä kuivamuonaa. Tähän pussiin ja viimeisten päivien jäähyväistilaisuuksiin tiivistyi paljon lämpimiä muistoja, rakkautta ja välittämistä, joita ei arjen keskellä aina ehdi huomata.

Matin ja Raijan ohjeiden mukaisesti avasimme heidän lahjoittamansa samppanjapullon reissumme ensimmäisen etapin ja alkavan kolmen vuoden seikkailumme kunniaksi. Viimeiset pari kuukautta olivat olleet hektisiä: oli paiskittu töitä pitkiä päiviä ja hoidettu kaiken maailman tilinpäätös-, vero-, pankki-, vakuutus-, osayleiskaavaluonnosmuistutus- sekä monenlaisia sopimus- ja irtisanomisasioita, pakattu, muutettu neljään kertaan sekä tavattu ystäviä ja sukulaisia. Nyt istuimme hytissämme samppanjalasit kädessä ja katselimme toisiamme. Tunne oli epätodellinen. Olimme oikeasti tiellä!

Suloinen Anita

Ei saatu hyttiseuraksi karvakainaloa vaan saatiin Anita. Hän kapusi tuliasiviileineen kyytiin Kouvolasta. Nuori neiti oli matkalla Moskovaan tapaamaan isoäitiään ja tätiään. Hän toimi myös venäjän tulkkinamme, kun vaunuisäntämme antoi ohjeitaan. Yksi punkka neljän hengen hytissämme jäi lopulta tyhjäksi. Kyllä sinne yksi nukkuja olisi vielä mahtuntut, mutten ymmärrä, minne ne matkatavarat olisi ängetty.