Meistä

Kun rapiat kolmekymmentä vuotta työputkea oli takana ja kaksi fiksua tytärtä omillaan, päätimme ottaa etäisyyttä työelämään ja lähteä reissuun. Oli haikeaa jättää rakkaat sukulaiset ja ystävät taakse – mutta se oli juuri silloin tai ei koskaan.

Kolme upeaa, liki 7 kuukauden mittaista matkaa on takana: Painelimme Siperian junalla Kiinaan ja Kaakkois-Aasiaan, laivalla, junalla ja linja-autolla Ranskaan sekä konttilaivalla Brasiliaan. Sieltä jatkoimme ympäri Etelä-Amerikkaa Keski-Amerikkaan ja lennähdimme lopulta Alaskaan! Viimeisenä toteutimme unelmien road tripit Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, matelimme Filippiinien läpi paikallisbusseilla ja saarihyppelimme Japanin Riukiu-saarilta Etelä-Koreaan.

Koimme mahtavia luontoelämyksiä eri puolilla palloa. Katselimme silmästä silmään orankeja Borneolla, komodonvaraaneja Komodolla, jaguaareja Brasilian Pantanalissa, guanakoja Patagoniassa, merileguaaneja Galapagoksella ja stellerinmerileijonia Kodiakilla. Kengurut, nokkasiilit ja emut tulivat tutuiksi Australiaa kiertäessä ja keat sekä wekat Uudessa-Seelannissa. Merenpinnan alla tapasimme paitsi leijonahylkeitä, valashaita myös lukuisia merikilpikonnia. Onnenkantamoisena saimme snorklata jopa dugongin kanssa!

Emme jätä matkailua tähän

Matkailu on aina kiinnostanut meitä ja yllä mainittujen pitkien matkojen lisäksi olemme reissanneet paitsi valmismatkoilla myös omatoimisesti keskenämme, lasten kanssa tai kavereiden kera. Olemme kokeneet hienoja elämyksiä esimerkiksi Tansanian safarilla ja Kuuban omatoimimatkalla, mutteivät Thaimaa, Kreikka, Sri Lanka, Venezuela tai USA:kaan ole jättäneet meitä kylmiksi. Jokaisesta maasta ja matkasta on jäänyt hienoja, hauskoja tai ainakin unohtumattomia muistoja. Lisää matkakertomuksia on luvassa – vaikkakin rauhallisempaan tahtiin.

Tervetuloa mukaan!

Graafikko-valokuvaaja Elina ja ex-toimari Oskari